AB Akupunktur logo
Her er du: HjemHva er akupunktur?
Meny
Slideshow

Om akupunktur

Akupunktur er en over 3000 år gammel behandlingsform fra Østen hvor tynne nåler stikkes i bestemte punkter på kroppen og påvirker kroppens iboende evne til å helbrede seg selv. Metoden er en del av tradisjonell kinesisk medisin, og blir stadig mer anerkjent som behandlingssystem som brukes som alternativ eller supplement til skolemedisinen.

En helhetlig forståelse av at kropp og sjel er et integrert system som påvirker hverandre gjensidig, er sentralt i akupunkturen. En ubalanse i kroppens energisystemer kan forårsake forstyrrelser som kan skape sykdom og smerter.

Årsaker som kan få energien i kroppen vår ut av balanse er livsstil, kosthold, emosjonelle tilstander, stress og ytre påvirkninger som vær og vind m.m., samt tidligere sykdommer og konstitusjon.
Det er viktig å forstå pasientens problem, slik at en kan behandle årsaken, og ikke bare symptomet.

Hos akupunktøren vil du ved første avtale få satt av ca 1,5 time til en førstegangskonsultasjon. Du får gjerne spørsmål om appetitt og fordøyelse, smerter eller ubehag, mental og fysisk helse, svette, tørste, om du føler deg varm eller kald osv.
Akupunktøren vil også se på tungen og kjenne på pulsen din. Tungens form og farge mm, og pulsens rytme og fylde mm, gjenspeiler kroppens indre tilstand, og er et godt redskap i kartleggingen av en TKM diagnose.